Iulie 2010. Holurile unei maternitati din Iasi, dupa orele 11 seara: o zarva de te trezea chiar daca erai in coma, multa miscare, strigate, o mama nascand. Eu eram intr-un salon de langa sala de nasteri, cu primul meu copil de doua zile. Zarva nu a durat mai mult 10-15 minute dupa care liniste din nou.

gemeni baiat si fataCe se intamplase: tocmai ajunsese cu salvarea o mamica in travaliu (era maternitate de garda), de printr-un sat de la vreo 40 de kilometri de Iasi. Avea gemeni. Unul din ei nascut deja!

Dupa ce s-a mai potolit caldura de peste zi (a fost infiorator de cald in acea perioada), femeia s-a dus la vie cu socrii, la taiat si legat lastarii. A intrat in travaliu si in scurt timp a nascut, acolo, in vie, primul copil. Soacra i-a taiat cordonul cu foarfeca de vie si l-a legat cu sfoara. Socrul a plecat in sat, sa vada de ajutoare. Batranul nu prea stia care-i treaba, probabil s-a oprit si la bar ca sa-si anunte prietenii si salvarea a fost anuntata cu cateva ore intarziere.

Problema era ca mama nu se oprea din travaliu. Habar-n-avea ca mai are un copil pe drum?

In fine, vine salvarea si preia mama si copilul si-i aduce la maternitate unde se naste si al doilea bebelus. Niste complicatii minore, specifice, dar copiii s-au nascut sanatosi si nu a fost nimic grav. O fetita si-un baiat. Amandoi cu peste 2500 grame. Fiind nastere naturala, copiii i-au fost adusi la alaptat si totul a decurs bine pana la urma.

Mi-am adus aminte de aceasta istorie stand de vorba cu o mamica la prima sarcina, foarte ingrijorata in ceea ce priveste nasterea. Si i-am povestit cum se poate naste in conditii extreme. Pesemne ca povestea a ingrozit-o in prima instanta datorita propriilor griji pe care le-a proiectat asupra tuturor protagonistilor intamplarii insa a realizat ca, intr-adevar, nasterile se petrec dintotdeauna si ca scenariile pesimiste nu fac decat rau.

Daca sarcina este sub observatie si totul decurge bine, hai sa lasam lucrurile asa. Fara scenarii, fara temeri. Doar cu o imensa bucurie pe care o va simti si bebele din burtica. Sa avem incredere in Dumnezeu si sa lasam miracolul naturii sa se petreaca!

Mult curaj tuturor mamelor si… putina inconstienta face mult mai mult bine decat prea multa constienta si un car de griji. Sarcina usoara!

 

Ca sa treci mai usor peste noptile in care multe ganduri te lasa fara vise, iata o perna grozava pentru tine:

Cornulet sxarcina, alaptare si bebe 901 Perna gravide alaptare cornulet Pamant inflorit 901 Bastonas sarcina si relaxare cu scrisori rosii Cornulet cappuccino alaptat 900 bastonas_cu_fata Pregatiri filmare Bellaria cu Ala5

Leave a Comment