Perna pentru hemoroizi este o solutie in cazul in care ai dureri atunci cand stai in sezut. Pentru utilizare zilnica, acasa, la birou sau in masina.
Perna hemoroizi – pentru ce poate fi folosita:
- hemoroizi,
- fisuri anale,
- fistule anale si perineale,
- epiziotomii,
- interventii chirurgicale specifice zonelor anale si perineale,
- interventii chirurgicale de prostata, in cadrul tratamentul prostatitei,
- dureri de spate (zona sacrala si coccigiana),
- prevenirea aparitiei hemoroizilor in cazul in care aveti o slujba la birou sau daca petreceti foarte mult timp la volan.
Cum arata perna pentru hemoroizi? Cum o pot folosi?
Perna pentru hemoroizi – modelul pentru BIROU:
- destinata utilizarii zilnice, pentru perioade lungi si foarte lungi de timp (prevenire, recuperare, tratament).
- greutate suportata: pana la 120 kg. Pentru o greutate mai mare recomandam folosirea unei perna suplimentare.
- dimensiuni, forma: dreptunghiulara, 48 cm latime x 38 cm lungime x 5 cm inaltime; gaura de 17,5/15 cm.
- consistenta, componenta: similara scaunelor de masina datorita celor 2 straturi cu duritate diferentiata; interior poliuretan, exterior fata de perna detasabila din bumbac.
- intretinere si atentionari: nu necesita intretinere, nu are alte atentionari.
Acest model a fost conceput tinand cont de sugestile D-nei Dr. Chirurg G. Canschi, specialist in utilizarea tehnicii HAL-RAR ( ligatura arterei hemoroidale) in cadrul clinicii Proctosanis Iasi si medic specialist chirurgie in cadrul Clinicii a IV-a Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic CF Iasi.
PRET: 115 lei + transport (15 lei, prin curierat). Daca esti din Iasi, transportul costa 12 lei.
Perna pentru hemoroizi – modelul pentru MASINA:
- greutate suportata: pana la 90 kg. Pentru o greutate mai mare recomandam folosirea pernei dreptunghiulare si reumplerea periodica.
- dimensiuni: in forma de trapez, 35 x 32 cm, inaltime maxima 5 cm si minima 1 cm.
- consistenta, componenta: interior burete de consistenta medie spre dura, exterior fata de perna detasabila din bumbac.
PRET: 100 lei + transport (15 lei, prin curierat) sau 12 lei transport in Iasi.
Tipurile de interventii pentru inlaturarea hemoroizilor:
- chirurgicala, clasica: presupune internare, intervenitie cu bisturiul, perioada de recuperare spitalizata si ambulatorie, dureri crunte si o recidiva in jur de peste 85% din cazuri; dar e gratuita – daca aveti asigurare medicala.
- prin ligaturare: presupune legarea hemoroizilor la baza lor cu niste inele de cauciuc. Hemoroidul este aspirat intr-un tub apoi strangulat la baza cu o parghie. I se monteaza doua inele de cauciuc – astfel se usuca pentru ca nu mai este irigat cu sange si dupa sapte-zece zile hemoroidul cade, ramanand o mica rana care se cicatrizeaza repede. Aceasta interventie se repeta la 2-3 saptamani pentru ceilalti hemoroizi. Dupa aceasta procedura, pacientul pleaca acasa. Nu se foloseste anestezie. Rata de recidiva este in jur de 30% iar costul acestei interventii ajunge intre 120 si 600 Euro, in functie de diagnostic (nu este compensata).
- operatia HAL-RAR: consta in ligatura arterei hemoroidale cu ajutorul rectoscopului ghidat ecografic. Procedura anuleaza excesul de sange din vasele rectale si nu implica taierea tesuturilor (fara sangerare). Interventia dureaza 30 minute, cu anestezie locala iar pacientul isi poate relua activitatea imediat. Specialistii afirma ca nu exista durere sau recidiva in acest caz. Costul unei asemenea interventii este in jur de 3000 lei, necompensata.