Este o mare diferenta intre cei care aleg un produs doar dupa pret si cei care pun multe intrebari.

Eu fac parte din ambele categorii ­čÖé

Pretul conteaza foarte mult, mai ales daca iei ceva mai putin important sau… nu-ti ajung banii aici si acum. Pur si simplu alegi pretul cel mai mic.

Sau alegi pretul mai ridicat, convins fiind ca iti garanteaza o calitate superioara.

Ei, adevarul e pe undeva pe la mijloc.

Si pentru ca eu am experienta productiei si a feedback-urilor pe care le primesc, am sa-ti impartasesc cateva detalii bune de luat in considerare atunci cand alegi, spre exemplu, o perna:

  • pretul final al unui produs este o suma a materialelor folosite, a manoperei si a cheltuielilor de promovare si distributie; daca il iei dintr-un magazin fizic sau supermarket, poti fi sigur ca pretul are incorporat un cost mare de distributie; daca e “made in China / Polland sau Cehia”, e clar ca produsul e facut in serie, fara prea multa atentie la finisaje, cu materiale mai ieftine, dar cu costuri mari de transport, promovare si distributie.
  • materialele folosite: chiar daca e bumbac, e musai sa nu fie rar si apretat – la prima spalare se strange, se decoloreaza si se rareste; chiar daca are fata de perna de schimb, intreaba din ce este facut dosul sau burduful pernei – cei mai multi producatori folosesc un material subtire – TNT se cheama care nu are o rezistenta prea buna, dar e mai ieftin.
  • daca e handmade sau custom made, produs in Romania, costul manoperei este cel mai ridicat. Insa ai garantate calitatea si finisajele bune; plus ca poti sa faci retur foarte usor – de obicei producatorii locali chiar tin la imaginea lor iar o parere proasta sau un feedback negativ ii discrediteaza enorm in mediul online.

In concluzie, ne bucuram ca alegi produse locale – majoritatea sunt facute de catre mame care stau acasa si isi cresc copiii. Si eu am inceput asa si nu e deloc usoara situatia, dar e foarte energizanta si motivationala iar produsele sunt facute cu drag si investite cu multa energie pozitiva.

Daca este un produs cu durata medie spre mare de utilizare, bate-l la cap pe cel care le vinde pana afli toate detaliile; daca nu le are sau se balbaie, inseamna ca este foarte probabil sa primesti doar promisiuni iar el va bifa… o vanzare.

Leave a Comment