Sau depresia postpartum, dupa ce nasti. Sau… “boala secolului”.

Si eu am trecut prin ea, de doua ori chiar, dupa ce am nascut primul copil. Adica… in formele cele mai severe!

Iata cum am cunoscut-o eu: nu dormeam, nu mancam, nu ma ingrijeam, de-abia ma mai suportam, nu stiam ce sa-i mai fac copilului ca sa se linisteasca (evident, el mi-a preluat starea, saracutul…). Voiam sa dispar sau chiar sa mor. Da, o stare infioratoare! Nu-ti doresc sa ajungi sa o cunosti.

Am fost la psiholog: cu trimitere de la medicul de familie, mi-a dat niste somnifere de nici nu mai tin minte drumul de la baie la pat. Sotul meu mi-a spus ca am adormit jumate pe pat, jumate pe jos. A doua zi abia m-am tarait…  Evident, nu a fost psihologul la care ma asteptam: m-a intrebat de simptome, eu i le-am spus printre sughituri de plans, mi-a prescris medicatia si m-a trimis acasa. Scurt, ca pe banda rulanta. Dar mi-am revenit, slava Domnului. Si slava Domnului ca sotul mi-a fost alaturi. Speriat, terifiat chiar, dar mi-a fost alaturi.

Ca sa vezi ca nu doar mamicile, ci si persoane pe care le consideram ca avand TOTUL in viata asta, trec prin depresie, iata un interviu cu Andreea Raicu si alte persoane realizat de Digi 24.

dana galupaFaza buna e ca am cunoscut un psiholog adevarat care m-a ajutat sa trec prin depresie si peste depresie. A fost important sa inteleg in primul rand de ce.

De ce si ce este depresia si cum sa facem ca sa trecem peste starea asta. De la Dana Galupa citire:

Am acceptat sa iti scriu pentru ca eu cred ca esti foarte importanta. Esti importanta in crearea lumii, draga mea. Copilul tau este unul dintre oamenii care fac parte din generatia urmatoare, iar ceea ce tu sadesti acum in el este samanta de viitor. Acum insa, esti intr-o perioada in care treci de la o stare la alta, esti obosita, te infurii des, ai insomnii chiar daca iti doarme copilul sau nu reusesti sa te odihnesti si consideri ca este o perioada foarte grea din viata ta.

Depresia este inabilitatea creierului de a visa. Pur si simplu in schimbarea vietii tale, ai uitat sa visezi. Vreau sa iti impartasesc mai jos ce am descoperit despre motivele pentru care mamicile nu mai reusesc sa viseze.

Pentru a citi continuarea articolului intra aici.

Si, evident, ca sa-ti fac pofta de o portie de odihna bine-meritata, iata si pernele pe care peste 3000 de gravide (acum mamici, multe dintre ele), le folosesc si le dau mai departe!

perna 3 in 1 sarcina alaptare cu turcuaz si roz prafuit 1 perna 3 in 1 sarcina alaptare cu busole albastre 3 perne sarcina si alaptare cu motiv traditional gemenii Alei perna mare pentru gemene 2 Bastonas sarcina si relaxare cu scrisori rosii si andrei Cornulet cu buline verzi de tot alaptat 901 Perna antihemoroizi sezut birou 4 901x601

Leave a Comment