Primul Seminar Interactiv pentru Viitoarele Mamici, modulul Neonatologie

De obicei cu totii ne amintim de scoala: cate 3,4, chiar 8 ore pe zi, timp de 12 ani. Total: 10 500 de ore de cursuri, adica cam 14,5 luni, daca ar fi sa nu luam niciopauza, dar nici teme pentru acasa sa nu avem…. 

9 luni sarcina. 6 500 ore pentru a te pregati sa devii mama. Biologic vorbind.

Primii 7 ani ai copilului. 61 320 de ore in care esti parinte… doar in primii 7 ani. Ca mai urmeaza!

Concluzie: petrecem mii de ore pentru a ne scoli pentru ceva ce probabil nu ne va folosi niciodata insa ne ramane putin timp pentru a ne pregati pentru o meserie de-o viata!

Cat timp suntem dispusi sa investim insa in ceva ce ne va trebui toata viata? Si… unde? Cum, cu cine?

Ne-am pus mintea la contributie, am colaborat intens cu LifeLine si am reusit sa organizam Seminarul Interactiv pentru Viitoarele Mamici, modulul Neonatologie. Au fost cereri imediat ce a iesit din “curtea” noastra, si ne-ati obligat (si ne pare bine) sa mai organizam inca unul!

Dar hai sa discutam despre primul!

Participantele au fost exact cum ne asteptam: receptive, curioase, dar si pline de intrebari la care, speram noi, au gasit raspunsurile. Doamna Doctor Anca Bivoleanu a prezentat situatii si, cel mai important, solutii la care poate recurge o mamica in prima perioada de dupa nastere. Tema a fost ingrijirea nou-nascutului si a sugarului: alaptare, icter, colici, baita, ingrijire ombilic, scutec, somnul, plansul, febra si ambientul. Iar intrebarile nu s-au lasat asteptate!

Trebuie sa recunosc faptul ca multe dintre cele povestite nu le-am stiut, cu atat mai mult la primul copil. Si mai recunosc faptul ca acum, dupa ce am trecut prin aceasta perioada de cate doua ori, imi dau seama cat e de important sa le stii! Sa stii cum sa traduci si sa-i alini plansul, sa stii cum sa ramai linistita si cum sa faci ca si el sa ramana la fel, si multe de “cum sa (…) grozav amandoi”.

Si cel mai important: cum sa ai un start bun in cea mai nobila meserie…

Studio_AMP-15

Am vazut burtici frumoase, din care o sa iasa numai copii frumosi si mandri de parintii lor. Dar, mai ales, copii bine-crescuti si ingrijiti cu luare-aminte si mai putin dupa Dr. Google. Si da, mamicile sunt cu adevarat interesate, informatiile au fost “hot”, consistente si pertinete iar caietele de notite s-au folosit intens!

Apoi am povestit si noi, Iuliana si Mariuca, despre perne. Si am povestit cum se folosesc si la ce ajuta si de ce le dam noi atata atentie. Tot atata precum dai unui somn bun, unei stari de bine, unui moment de relaxare…

Studio_AMP-75

Any, reprezentanta LifeLine Romania, a vorbit despre celulele STEM. Nu am crezut ca, dupa ce am auzit-o deja povestind despre acest subiect de cateva ori, voi mai avea ceva nou de auzit. Ei bine, de fiecare data, multumita intrebarilor mamicilor, Any mai aduce cate o noutate foarte bine documentata care e bine de stiut nu doar de catre viitoarele mamici, ci de catre oricine  este deschis si receptiv la descoperirile medicale.

Studio_AMP-85

Vorbim aici si despre CADOURI: ne-am rasfatat invitatele cu o limonada rece si cadouri! De la PerneGravide, LifeLine si Topfer! Si, la final, ne-am distrat facand mini-sedinte foto cu AmintiriPretioase.

Iata si echipa care a facut ca aceasta grozava intalnire sa aiba loc:

Studio_AMP-129

Si pentru ca au fost atat de multe cereri pentru modulul de Neonatologie, te asteptam pe data de 11 iulie la inca o intalnire! Avem deja eveniment pe Facebook, asa ca asteptam telefonul tau pentru inscriere!

seminar2

Iar daca deja ai mai fost pe la noi, te tinem la curent cu noutatile.

Sa ne auzim cu bine, dragi burtici!

Leave a Comment