Din nou NOI. Provocare. 4 minute. Relatia cu sotul, cu mama, cu copilul. In 4 minute ai sa faci cea mai remarcabila schimbare din ultima perioada!

Am plans cand am vazut clipul si am realizat ca de asta am nevoie si eu. Atat de usor… Am ras si am plans din nou impreuna cu sotul meu. Luati de valul provocarilor zilnice, de grijile pentru copii, de timpul care nu mai este suficient, in lipsa momentelor de intimitate in care sa ne tinem de mana si sa ne iubim in tihna. Ne-am conectat din nou si acum suntem NOI iarasi. Si o vom face-o din nou!

Cand relatia noastra merge bine, ne simtim sprijiniti, intelesi, iubiti. Cand relatia “scartaie” ne simtim izolati, judecati, respinsi. Atunci cand um membru al familiei (mama, tata, copilul) are o suferinta, toata familia sufera. Cand un mariaj nu merge bine, copilul sufera.

 

Calitatea relatiilor noastre da masura calitatii vietii noastre in general. Modul cum dezvoltam aceste relatii are un impact enorm asupra tuturor membrilor familiei. Insa provocarea este imensa: cresterea stresului si a solicitarii la locul de munca, lipsa banilor, asteptari nerealiste fata de noi insine (nu suntem “mama face tot” – iti amintesti?) si, in fine, tehnologia care ne reduce abilitatea de a fi cu adevarat conectati unii la altii de-adevaratelea! Cineva spunea ca “ne intoarcem, ne <bagam> in telefoanele noastre in loc sa ne intoarcem unul spre celalalt, in cuplu, in familie, in relatiile de prietenie si intre colegi”.

Intentia

Uneori nici macar nu stim cum sa incepem. Poate realtia ta s-a racit sau e complicata. Probabil nu stii cum sa-ti exprimi sentimentele, cum sa le comunici. Poate nici tu nu stii cum sa definesti felul in care te simti. Si atunci, cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa ai intentia sa intelegi, nu neaparat sa fii inteles.

 

Toate chestiile pozitive insa incep de la o intentie sincera. Intentia de a fi prezent, curios si atent la cei pe care-i iubesti. O intentie s-ar traduce astfel “Da, asta-i ceea ce vreau si asta-i ceea ce voi face pentru a avea ce-mi doresc.”. In modul asta constientizezi ca pui relatia ta pe primul loc intre prioritatile tale. Nu mai tarziu. Acum. Stii cum iti programezi la servici ceea ce ai de facut? Ei, fa asta si cu relatia ta: propune-ti, stabileste-ti, actioneaza!

Continuarea articolului poate fi citita / vazuta aici: https://www.prudentialreconnect.com.sg/expert-point-of-view.

 

 

Leave a Comment