07Apr
2016
0

Perne cu motive traditionale romanesti

Ca tot producatorul, periodic, ma duc si-mi aleg modele noi pentru pernele mele. Am dat intamplator peste acest material cu motive traditionale romanesti si mi-a picat zdravan cu tronc! Si sa va spunsi de ce:

  • primul model este cu trandafiri rosii pe o parte si motive in alb si negru pe cealalta parte si este intens!
  • al doilea este cu narcise (ma gandesc eu) sau niste flori galben spre portocaliu, mai marunte pe o parte si un motiv simplu pe verso si are niste semnificatii extraordinare!

perna 3 in 1 sarcina alaptare cu trandafiri 2.3   Iata care este semnificatia TRANDAFIRULUI cusut de sute de ani (nu ma hazardez sa zic mii) pe hainele romanesti.

Trandafirul este simbolul suprem al iubirii. In mitologia greaca, Chloris, zeita florilor, a gasit trupul mort a unei tinere nimfe si a creat din el primul trandafir. Afrodita, zeita iubirii, este cea care a dat frumusete florii, iar Dionysos, zeul vinului si al fertilitatii, i-a adaugat parfumul.

trandafir perna 3 in 1 sarcina alaptare cu trandafiri 2.1 perna 3 in 1 sarcina alaptare cu trandafiri 2.4Romanii adorau trandafirii si il asociau cu ideea de discretie si taina, cate ori avea loc undeva o intalnire secreta, se atarna un trandafir de tavan. Obiceiul acesta mai supravietuieste in expresia “sub rosa” („sub trandafir”).

Si, in fine, am ajuns la crestini: primii crestini refuzau sa accepte trandafiri in bisericile lor, deoarece ii asociau cu depravarea romana. Dar, treptat, si-au adaugat si credintele lor la superstitiile legate de trandafir. Se pare ca, initial, toti trandafirii erau rosii, pana cand Fecioara Maria si-a pus mantia pe un tufis de trandafiri. In acel moment, florile au devenit albe, ca semn al puritatii ei. Dupa aceea, trandafirul a devenit si pentru crestini o floare sfanta, caci simbolizeaza ranile lui Iisus (rosu) si puritatea Fecioarei (alb).

model flori portocaliiSi acum, despre NARCISA GALBENA – am ramas uimita sa descopar ce semnificatii profunde are!

Narcisa galbena este un simbol al renasterii, al unui nou inceput adus de catre primavara. Datorita acestui fapt, este asociata adesea cu Pastele. Aceasta floare apare de obicei in martie, luna in care echinoxul de primavara anunta debutul noului anotimp.perna 3 in 1 sarcina alaptare cu flori portocalii 1.4 perna 3 in 1 sarcina alaptare cu flori portocalii 1.2

Narcisa galbena este legata de Postul de Paste, cele 40 de zile de pregatire sufleteasca si trupeasca pentru intampinarea Nasterii Domnului. In Anglia, exista o legenda conform careia narcisa galbena a rasarit pentru intaia oara in noaptea celei din urma cine, in gradina Ghetsimani, pentru a-i aduce alinare lui Iisus in orele sale de indurerare. perna 3 in 1 sarcina alaptare cu flori portocalii 1.1
perna 3 in 1 sarcina alaptare cu flori portocalii 1.3

Ca floare a primaverii, care infloreste atunci cand soarele isi intensifica stralucirea, narcisa galbena exprima fericirea cuiva care este alaturi persoana iubita, fiind un simbol al dragostei, afectiunii si consideratiei.

O femeie care daruieste o narcisa galbena unui barbat ii semnaleaza acestuia ca i-a remarcat aspectul cavaleresc.

Deci, orice model ai alege, totul va fi impletit cu dragoste!

No Comments

Reply