23Apr
2014
0

O istorioara cu talc povestita de o mamica nazdravana!

Lansam un proiect la care m-am gandit multa vreme. Legata de maini fiind (in jurul lui Andrei “lipiciosul” de cateva luni si pe dupa Stefan “de ce, mami” de aproape 3 ani), nu am reusit sa-i dau pana acum un contur si sa-l lansez catre voi, dar uite ca cele clipe magice de putintica liniste si inspiratiue s-au contopit fericit si uite ideea: mamico, graviduto sau pur si simplu draga femeie, spune-ne povestea, intamplarea care te-a impresionat de curand (sau nu), zi-ne cum te-a marcat si ce ai invatat din asta si noi te recompensam cu un cadou util pe care ti-l alegi singura. mama citindDe ce acest proiect? Dupa ce l-am nascut pe Stefan si dupa ce am trecut printr-o… hai sa-i spunem “depresie”, am descoperit ca citind o istorioara mai vesela sau mai trista, scurta dar bine scrisa, imi incarcam de fapt, bateriile. Adica ma deconectam de la viata mea plina de copil si ma proiectam in cu totul in alta poveste. Pur si simplu imi facem timp si pentru mine! Istorioarele din Formula AS au fost pentru mine o revelatie. Nu puteam investi timpul intr-un roman pentru ca nu-l prea aveam si nici dispozitie sa astept 200 de pagini ca sa vad ce s-a intamplat nu era in program. Discutiile pe forumuri era obositoare pentru mine pentru ca fie aflam cele mai crunte previziuni ramanand ancorata in propriile-mi nelinisti, fie toata lumea venea cu sfaturi cand, de fapt, cred ca simteam mai curand ca vreau sa ma plang, sa vorbesc cuiva despre mine, nu voiam sfaturi de la persoane care nu ma cunosteam, dar imi stiau perfect solutia la problema (lol, nu?). Iar tu, scriindu-ti istorioara, ai nu unul, ci 4 beneficii:

  • te confesezi, te plangi, te lauzi – toate asta fac bine! Si cine nu stie asta mai bine decat noi, femeile! Daca simti ca ceea ce vei povesti va durea sau va putea afecta unele persoane cunoacute, iti vei pastra anonimatul;
  • devii o sursa de inspiratie si pentru alte mamici care poate au nevoie sa simta ca si altcineva a trecut printr-o poveste asemanatoare, ca nu sunt singure!
  • cine stie, poate iti vei descoperi chiar o pasiune! Crede-ma, pentru multe persoane scrisul a devenit supapa prin care se pot descarca, se pot defula in cel mai placut si creativ mod cu putinta!
  • si poti sa-ti alegi si un premiu pe care ne vom stradui intotdeauna sa-l pastram util si placut.

Si uite-asa, sper ca te-am convins ca merita sa-ti infigi degetele in tastatura pentru cateva zeci de minute, sa chinui macar vreo 5000 de caractere (fara spatii) – adica o pagina jumate de word si sa ne redai un moment grozav, intens, marcant, trist sau vesel, cu morala cu tot, din viata ta reala sau imaginara. Ne vom pastra dreptul de a interveni din penita, pe ici, pe colo, ca sa fie placut si usor de citit. Dar numai daca este necesar. Utam sa specific faptul ca e foarte important sa te asezi pe o perna confortabila in timp ce scrii! Sigur ai pe acasa o perna cu nitel praf de inspiratie prin colturi! (Asta e asa, de la noi, ca sa nu ne dezmintim obiectul de activitate.) Spor la tabacit tastatura! In curand voi posta si recompensele pe care le oferim – se trezste cel mic si trebuie sa fug ­čÖé