06Feb
2016
0

O gradinita in care copiii folosesc tablete si bormasini

Ti se pare o aberatie? O indrazneala dusa la extrem? O poveste futurista?

Ca si parinte de copii de gradinita am ascultat in ultima perioada multe controverse legate de folosirea de catre copii a gadget-urilor precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri, cele mai multe duse la extrem: situatii reale in care copiii aproape ca au devenit dependenti de ele sau situatii in care parintii nici macar nu deschid televizorul in casa de frica bombardamentului tehnologic.

Realitatea este ca suntem inconjurati de gadgeturi pe care noi, ca si adulti, le folosim intens – si asta nu doar ca sa “muncim”.  Adevarul este ca ceea ce conteaza cel mai mult sunt masura si scopul in care copilul are acces la ele.

O gradinita din Bucuresti imbina atat gadgeturile cu aplicatii cat si uneltele moderne de mesterit intr-un mod cat se poate de benefic pentru copil.tableta

“Tehnologia e un lucru bun. Si e un lucru de care nu mai putem sa scapam.” spune Madalina Marinescu, psihoterapeut educational.

In gradinita, copiii au desfacut o unitate centrala pentru a putea vedea ce este acolo, cum functioneaza. Au facut experimente care tin de circuite electrice. Nu s-au oprit la primul contact cu tehnologia sau au folosi-o doar ca sa le umple copiilor timpul cu ceva. “Cu ajutorul ei se pot antrena motricitatea fina si motricitatea grosiera si, cel mai important, ei invata sa aiba incredere in fortele proprii.”

Iata aici filmuletul de 5 minute realizat de catre Digi24 in care vezi si asculti despre aceasta gradinita:

filmuletul

No Comments

Reply