04Nov
2015
0

Mamele care plang azi…

…plang gandindu-se ca s-ar fi putut afla ele insele in situatia de a-si jeli copiii morti sau mutilati in clubul care a ars in Bucuresti. Nu se poate sa nu-ti dea lacrimile gandindu-te ca, peste ani, si copilul tau poate pleca de acasa spunandu-ti fugitiv “pa, mama, ma duc la petrecre, nu ma astepta prea devreme!” – si astea sa fie ultimele lor cuvinte din viata asta…

Mi-am indemnat sotul, familia si prietenii sa iasa in strada. Si azi, si maine, si cat va fi nevoie. Pentru ca spitalul unde te duci de urgenta cu copilul nu e de incredere (cunosc o asistenta care, pentru a se angaja pe salvare, a trebuit sa dea spaga de 5000 de euro!), pentru ca in sistemul de invatamant sunt cadre didactice care intra pe pile (un post vacant de la o gradinita a fost ocupat de catre o veterana iesita la pensie acum cativa ani, matusa cutarescului de la Inspectorat in locului unei educatoare calificate de 35 de ani, cu facultate si diverse specializari – doar pentru ca nu a avut cunostinte sii nici bani sa dea), pentru ca se modifica peste noapte trecerile de pietoni dupa un accident pentru ca fiul unui personaj important sa nu fie acuzat de ucidere din culpa. Si pentru ca in loc sa se educe populatia sa recicleze selectiv, primim hartii si felicitari de la Primarie de toate sarbatorile. Iar gunoiul va ajunge sa coste 100 lei pe luna iar noi nici macar nu avem unde sa strangem plasticul intr-un oras de peste 350 de mii de locuitori! Iar politia o urmareste pe amanta primarului!

Am fost si eu in situatia de a fi internata intr-un spital de pediatrie, cel mai mare din Moldova, unde se fuma pe hol! Si nimeni nu intervena pentru ca erau persoane “dubioase”. Si cu riscul de a fi urmarita si asteptata la iesire, am luat atitudine! Si ghiciti ce: au plecat! Iar a doua zi cand m-am intalnit cu aceeasi gasca de “dubiosi” nu mi-am plecat capul, am trecut pe langa ei si am fost salutata. Nu mai spun de scandalul pe care a trebui sa fac pentru a primi o solutie perfuzabila pentru copilul deshidratat care voma din 5 in 5 minute de 4 ore! La urgenta!

Si mai este adevarat ca daca eu incep sa iau atitudine, sa refuz sa trec cu vederea, sa emit si sa cer bonuri fiscale, sa reciclez ce se poate recicla, sa-mi educ copilul sa respecte oamenii si natura, sa am curajul sa spun, sa strig – asta inseamna ca lumea se schimba! Se schimab incepand cu noi, cei multi care am ramas in acesta tara care nu e nenorocita, dar e saraca in oameni!

Iesiti si aratati ca va pasa! Indemnati si pe altii sa o faca si schimbarea va interveni neaparat! O facem pentru copiii nostri care merita ceva mai bun!

Ma inclin si transmit condoleante tuturor care au fost afectati direct in tragedia de la Bucuresti.

No Comments

Reply