06Mar
2014
0

Lucruri necesare inaintea venirii bebelusului

bagajul gravideiCea mai frumoasa si plina de satisfactii experienta pe care o vei avea vreodata, este aceea de a deveni parinte. Inainte de nastere, este dificil sa-ti imagnezi ce necesitati o sa aiba bebelusul tau. Fiecare copil are trasaturile lui iar tu va trebui sa te adaptezi la necesitatile lui. Nu ai nevoie chiar de toate lucrurile de la inceput, dar sunt cateva lucruri care chiar trebuie sa le ai, restul urmad sa le completezi dupa nasterea lui.

Tine minte : copilul va creste rapid in primele saptamani si nu prea vei avea timp prea mult pentru cumparaturi.

Hainele copilui

O verificare a masinii de spalat nu ar strica! Garderoba de baza a copilului, cuprinde in functie de anotimp, macar 6 perechi de body-uri/camasa corp, pantaloni; 2-3 vestute, sosetele, caciulite bumbac, manusi pentru evitarea zgarieturilor, 1 caciula de lana (pentru anotimpuri friguroase).

De asemeni foarte importante sunt pelincile, dimensiunea unui patrat  cu latura de 60, ele vor fi folosite la schimbatul copilului, sau le veti pune sub capul copilului, pentru a asigura o suprafata de contact moale si o interschimbabilitate usoara.

Nu uitati nici de prosop ce va fi utilizat la baia bebelusului, e util sa fie cat mai mare si cu putere mare de absobtie.

Si binenteles nu uitati de scutece, care pot fi de unica  folosinta sau pot fi textile.

bagajul pentru maternitateHranitul copilului

Pentru alaptatul copilasului tau, iti va trebui un sutien special pentru alaptat, cu tampoane pentru san; folositoare poate fi si o pompa pentru san (electica sau manuala), sticle tetine, incalzitor biberoane (optional).

Daca nu prea ai sa ai lapte exista ceaiuri pentru stimulatul lactatiei, din chimen sau chimion, sau gasesti pur si simplu pliculete cu ceai pentru stimulatul lactactie la plafar sau supermaketuri, farmacii – dar sunt mai scumpe aici.

Utila va fi si perna pentru alaptat, te va ajuta sa-ti mentii coloana dreapta in timpul alaptatului. Pentru asta poti folosi si perna pentru gravide cornulet sau bastonas.

Baia bebelusului

O cada pentru bebelusi ce ar trebui sa aiba un spatar sau suport pentru a asigura o pozitie oblica a copilului in ea. Pilela belusului este foarte fina si sensibila, pentru asta veti folosi sapun si sampon special (pH 5.5) si ulei pentru masaj bebelusi.

Iti va mai trebui o batista a bebelusului, termometru pentru baie.

Somnul bebelusului

Patutul si Salteaua – trebuie sa le acordati atentie sporita, deoarece indeplinesc functii importante. Patutul trebuie sa fie regrabil pe inaltime, astfel incat la nivelul cel mai de jos sa aiba min 40-50 cm fata de sol, deoarece la o distanta mai mica copilul va resimti racoarea podelei, sanatatea nefiindu-i astfel periclitata. Salteaua e indicat sa nu aiba in compozitie materiale sintetice, iar duritatea ei sa fie medie. Binenteles nu vor lipsi nici astenuturile, cearsafuril, pilota/paturica si aparatorile pentru patut. E bine sa aveti si un termometru de camera, o lumina de veche si un interfon acolo unde va dormi bebelusul.

No Comments

Reply