24Jun
2012
1

Lenjerie patut – lenjerie bebelusi

Lenjerie patut – de ce este bine sa ai lenjerie speciala pentru patutul bebelusului

O lenjerie pentru patutul bebelusului trebuie sa fie completa si de foarte buna calitate.

O singura lenjerie formata din 2 cersafuri, o paturica, o pernuta si o aparatoare de patut este suficienta pentru un bebelus. Bumbacul din care este realizat de cea mai buna calitate, rezistent la spalari si calcari repetate, fara sa se deterioreze. Mai jos gasesti toate detaliile legate de fiecare componenta in parte – ceea ce putem sa facem noi, conform unor dimensiuni si detalii pe care le-am experimentat si noi cu patuturile celor doi copii.

buton_comanda

Detalii despre ceea ce contine o lenjerie bebelusi

lenjerie patut (3)Cearceafurile sau cearsafurile pentru bebelusi: pot fi in orice culoare iti doresti, depinde doar de materialele pe care le avem pe stoc – in general aceleasi materiale pe care le folosim si pentru husele pernelor. Standard, au dimensini de 1,45m x 1,15m, rotunjite la capete si cu intaritura pentru a putea fi prevazute cu elastic; la inceput, cand bebelusul este mic, pana pe la cam 10 luni, nu iti trebuie neaparat elastic; insa dupa 10 luni sau mai tarziu, el va incerca sa traga de el, de aceea este perfect sa il “ancorezi” de patut cu elastic.

Pret separat: 35 lei / cearceaf

 

lenjerie patut (1)Aparatoarea pentru patut: poate fi prevazuta cu 2 fete, ca sa ii mai variezi “privelistea”, inalt (standard) de 23 cm si lung de 3,6 m, suficient pentru un patut clasic, de 65 cm x 125 cm. Este suficient de inalt ca sa poti sa supraveghezi copilul fara a te apleca peste patut si suficient de jos pentru a nu trage el de aparatori, ca sa-si faca loc pentru o noua priveliste. Matlasat, suficient de gros pentru a nu permite lovirea bebelusului de marginile patutului dar suficient de subtire pentru a permite bebelusului sa respire, chiar daca ajunge sa doarma cu nasucul in el.

Pret aparatoare: 75 lei / aparatoare.

lenjerie patut (2) lenjerie patut (5)

 

De curand am mai intampinat o alta problema: copilul, imediat ce a ainceput sa faca singur miscari prin patut, energic fiind de felul lui, a avut nevoie de aparatori mai groase. Am facut si o varianta mai pufoasa, care amortizeaza perfect orice miscare cu un elan mai zdravan din partea micului cercetas.

Aparatoare patut 2 Aparatoare patut 3 Aparatoare patut 8

 

Setul este format din 2 aparatori, pentru un patut standard 120×60 cm. O aparatoare de 3m si una mai mica, de 60 cm, ca sa-ti permita sa o pozitionezi diferit, in functie de necesitatile tale. Este inalta de 30 cm, grosuta si pufoasa, se poate spala si este prinsa din loc in loc doar cu vreo 74 de nasturei cusuti manual.

Pret set: 95 lei.

lenjerie patut (8)

Paturica: matlasata, cu 2 fete, 90 cm x 90 cm. Grosimea ei este perfecta pentru a tine cald bebelusului, dar si pentru a permite ventilatia. Poate fi utilizata cu succes si ca si paturica de joaca, atunci cand mai creste.

Pret paturica: 45 lei.

lenjerie patut (7)

Pernuta: dos + fata de perna cu fata dubla, cu fermoar (optional) pentru a se detasa usor pentru spalat, cu dimensiuni de 25 cm x 40 cm; umplutura este hipoalergica si antibacteriana, speciala pentru perne. Sfatuim parintii sa nu utilizeze perna decat cel devreme dupa implinirea unui an.

Pret separat: 20 lei / pernuta, inclusiv fata de perna cu fermoar.

Dimensiunile, modelele materialelor si componenta lenjeriei sunt orientative. In functie de solicitarile tale putem realiza orice set de lenjerie, in mai multe variante coloristice.[/box]