18Jan
2016
0

Greata, colici, diaree? Rezultate in 60 de secunde!

Nu mi-a venit sa creed cat de la indemana imi pot fi unele remedii: de exemplu acum ii fac masaj la degetul aratator lui Andrei, care se plange ca il doare in fund. De fap, la 2 ani, s-a constipat si e nitel iritat la fundulet. Si face caca cu mucus. Sunt curioasa daca are efect. Asta am sa vad incepand de azi.

zonele de masaj ale mainiiTot corpul este presarat cu centri nervosi. Insa la mana si la picioare se gasesc in concentratia si cu raspunsul cele mai uimitoare! In reflexologie, palma cuprinde pe fetele sale palmare proiecţia tuturor organelor corpului. Ea are cele mai puternice, mai strânse şi mai complexe legături directe cu centrul nostru de comandă – creierul.

Degetul arătător este asociat cu stomacul şi colonul, iar masarea lui este recomandată în cazuri de diaree, constipaţie sau disfuncţii digestive.

Baza primei falange a degetului arătător este în legatură cu gura şi masajul acestei zone are efecte anestezice în durerile dentare.

În proeminenţa musculară dintre degetul arătător şi degetul mare se află unul dintre cele mai importante puncte din presopunctura chineză, „Fundul văii”, cu efecte terapeutice în afecţiuni de cap.

Degetul mare este legat de inimă şi plămâni, astfel încât, atunci când vă confruntați cu palpitații și dificultăți de respirație, masaţi degetul mare și trageți de el în afară.

Degetul mijlociu – maseaza-l daca te simti rau in timpul calatoriilor sau nu dormi bine. Tot el este cel care, la frig intens, degeră primul. Are, de asemenea, legături cu circulaţia deficitară şi cu impotenţa sexuală.

Inelarul. Persoanele care au migrene frecvente şi dureri musculare la nivelul gâtului care apar din cauza circulaţiei deficitare a sângelui, trebuie să-şi maseze degetul inelar.

Degetul mic – masarea lui este foarte eficientă în stări de leşin sau pierdere a conştienţei. Dacă un om a leşinat, prin strângerea puternică a unghiei şi buricului acestui deget, el îşi va reveni.

Gata cu teoria, revin cu ce se intampla in practica.

Povesteste-ne si noua daca incerci masajul degetelor pentru tine sau pentru copilul tau si ce rezultate observi. Multumesc!

 

Surse: healthytipsworld.com, reflexoterapie.info FOTO: Healthy Tips World

Articol relatat de InfoAlert. Autor: MCM

Preluat partial de pe expunere.com

No Comments

Reply