25May
2014
0

Eveniment: Saptamana internationala a scutecelor

Saptamana internationala a scutecelor: o ocazie grozava pentru mamici si gravidute pentru a mai schimba impresii si a mai afla noutati despre mamicie. Si pentru a mai iesi din rutina!

prezentare perne gravide 901Cum a fost: pe 4 Mai, intr-o dupa-amiaza ploioasa de duminica, ne-am adunat la Cuptorul Moldovencei, intr-un cadru tare placut, si ne-am povestit despre una despre alta, dar in special despre scutecele refolosibile, sau, cum le mai spun mamele, scutecele textile. Luciana, “mama-lor”, ne-a povestit de ce e mai bine pentru bebelusi, pentru buget si pentru mediu sa folosim aceasta alternativa care a devenit una foarte practica versus scutecele de unica folosinta.

Trebuie sa recunosc faptul ca, in afara de a fi avut impresia ca “sunt la moda”, nu prea le-am vazut foarte… practice pentru ca trebuie spalate mereu, pana le speli cam miros, sunt timpul, apa si curentul pe care le-am mai pus la socoteala si… nu prea am fost convinsa ca sunt pentru mine. Dar le-am incercat si… mi-am cam schimbat parerea. Si ca sa fiu sincera pana la capat, ma declar o utilizatoare mixta, in sensul ca folosesc atat scutece textile, cat si de unica folosinta, mai ales atunci cand mergem in vizite prelungite si e mai incomod sa depozitez scutecele pline cu de toate decat sa le duc direct la gunoi. Dar functioneaza, fara a depune niciun efort deosebit in ceea ce reprezinta intretinerea lor: le clatesc repede dupa “umplere”, mai ales ca s-a facut cald afara, si apoi le adaug in masina de spalat impreuna cu alte haine, ca sa scap de orice urma de miros.

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul producatoarei si veti afla de-acolo cate-n luna si in stele despre scutecele. Spor la scutecit!

Iar daca inca nu ai ajuns la scuteceala si esti deocamdata cu bebele la purtator, iti recomand, ca un mandru producator care sunt, o perna pentru gravide sau una pentru alaptat. Si nu uita de o lectura grozava si bine-venita in perioada asta, despre Parentingul Neconditionat a lui Alfie Kohn.

No Comments

Reply