14Jun
2011
0

Durerile de spate

Multe femei foarte active acuza, odata cu instaurarea micului miracol in burtica, dureri de spate care le impiedica sa mai execute lejer multe din activitatile de rutina. perna gravide bastonas

Pe masura ce sarcina inainteaza, coloana vertebrala incepe sa-si schimbe forma datorita uterului care se mareste.

In acelasi timp, schimbarile hormonale din aceasta perioada cauzeaza destinderea incheieturilor pentru a pregati corpul pentru nastere. O alta schimbare se produce cu greutatea ta, care creste si determina schimbarea centrului de greutate. Burtica si sanii devin tot mai grei, supunandu-va spatele la o presiune deosebita.

 Coloana vertebralaIata cateva sugestii pentru prevenirea si reducerea durerilor de spate:

  • Ridica-te cu grija din pat, de preferat incet si pe o parte;
  • Daca te deranjeaza partea superioara a spatelui, incearca sa iti rotesti incet capul apoi roteste-ti umerii inainte si inapoi.
  • Daca te deranjeaza partea inferioara a spatelui si petreci mult timp la birou, poti folosi o perna pentru hemoroizi (modelul nou) care are rolul de a reduce semnificativ din presiunea asupra coccisului (produs recomandat de medici de specialitate).
  • Foloseste o perna pentru gravide Bastonas sau Cornulet; sunt perne special concepute pentru a-ti mentine coloana drapta, oferind suport pentru cap, burtica si picioare si pentru a alinia linia umerilor cu cea a soldurilor si a genunchilor (imaginea de mai sus te ajuta sa intelegi cum perna pentru gravide Bastonas rezolva toate aceste neajunsuri din timpul somnului in special pentru gravide, dar si pentru toate persoanele care sunt interesate de o solutie simpla si eficienta pentru ameliorarea acestui tip de disconfort).
  • Masajul si kinetoterapia sunt deosebit de indicate, in special in fazele incipiente ale unei afectiuni;
  • Este perfect daca poti practica innotul; in apa, greutatea va fi mai mica;
  • Cand stai in picioare sau pe scaun, stai dreapta, cu umerii orientate spre spate si cu pieptul in spate.

Surse: Sarcina si Nasterea – Dr. Laviniu Anghel si Dr. Marius Negru

Afla la ce remedii au mai apelat si alte gravidute pe forumul http://www.mamicamea.ro/forum/

No Comments

Reply