09Feb
2014
0

Cum putem controla teama de travaliu?

travaliul si nastereaMulte femei au o stare de neliniste in ceea ce priveste travaliul si nasterea. Pe masura ce termenul se apropie, cresc si framantarile si sperantele ca totul sa se termine cu bine, iar tu si bebelusul sa fiti sanatosi.

Iata in continuare cateva tehnici pentru a controla starea de neliniste:

1. Educa-te pe tine insati: cere-i doctorului, participa la cursurile de pregatire pentru nastere, pentru a afla cum decurge intregul proces, cu toate detaliile. Travaliul este un proces natural si inca unul care il are ca rezultat pe bebelusul tau. Durerea este doar o consecinta secundara. Frica naste frica, deci pune capat acestui ciclu si informeaza-te despre ceea face corpul tau pentru nasterea bebelusului.

bebelusul dupa nastere2. Pune in scris un plan de nastere: exercitiul de a pune in scris dorintele tale cu privire la nastere, s-ar putea sa-ti dea putere si incredere. Acest plan de nastere trebuie discutat punct cu punct cu medicul care iti supravegheaza sarcina si nasterea. Informati medicul din timp despre existenta planului de nastere si discutati toate detaliile care fac parte din acest plan.

3. Vizualizeaza procesul: incearca sa creezi mental povestea nasterii tale, debutand de la primele contractii pana la nastere bebelusului. Fa-ti un film in mintea ta, un film care se desfasoara cu calm si succes. Ruleaza-l in mintea ta ori de cate ori te coplesesc ingrijorarile. Poti sa-ti imaginezi un scenariu in care apare ceva neprevazut si incarca sa-ti imaginezi cum te vei obisnui cu schimbarea, dar finalul sa fie unul cu succes, tu impreuna cu bebelusul tau.

Articol sugerat de Centrul 9 luni- Centru de Educatie Prenatala

No Comments

Reply