26Nov
2015
0

Cele mai bune / rele pozitii de somn. Mituri?

Una din cele mai neindicate pozitii de somn este cea in care nu dormi bine, nu?

Unii spun ca nu-i bine sa dormi pe partea dreapta, ca dormi cu stomacul intors iar sucul gastric ajutat de putin reflux isi face drum spre esofag si gata, ai arsuri.

pozitii desomn 1Sau, mai tare, stai pe ficat si gata cu digestia fripturii si a potriei de pizza cu bere de acum 2-3 ore.

Unii specialisti mentioneaza ca dormitul pe burta nu e deloc bun! Tot din cauza stomacului care parca e un cui al lui Pepelea in organismul nostru, facator de probleme si distrugator de somnuri.

Altii completeaza lista cu: nu-i bine sa dormi cu mana sub cap, nu dormi pe spate, ca sforai, nu dormi in pozitie fetala ca nu-stiu-mai-ce, e super daca ai si sub genunchi o perna, ca asa ne-a fost scris in codul genetic: sa ne odihnim doar pe partea stanga, si daca incercam si alte pozitii, pune mana nu-stiu-cum , perna sub picioare si sub gat, tine flexat mebrul curare fix la nu-stiu-cate-grade.

De cand suntem conceputi, dormim. Cand ne nastem dormim foarte mult chiar! Unii bebelusi pe burta, altii pe spate, unii dorm ca niste stelute de mare, altii ca niste ghemotoace. Unii mai mult, altii mai putin decat ar vrea parintii. Dar ceea ce tine de pozitii, cantitate si calitate e pur si simplu natural si apoi influentat de factorii de mediu: felul patului, programul de la gradi, scoala si serviciu, stres, stare si, in cele din urma de tot felul de afectiuni.

A nu se lua de buna lectiile de “asa se doarme corect” sau “asa nu se doarme etc”. Cand ai o afectiune, o sarcina in cazul femeilor sau cate si mai cate, se impun niste conditii pe care corpul singur ti le va dicta. Avem un corp extrem de inteligent, nici nu ne dam seama cate poate face fara ca noi sa controlam asta!

O idee si gata: daca nu dormi bine, ia pernuta, neamule, ca face bine si e mai ieftina si mai sanatoasa decat zeci de medicamente, statul in fund la televizor si butonatul pe FB. Uite si niste, poze, ca sa-ti vina chef de somn bun! Odihna placuta!

Bastonas sarcina si relaxare cu scrisori 1 Perna relaxare J cu scrisori Bastonas sarcina si relaxare cu scrisori 2 Pregatiri filmare Bellaria cu Ala4 Pregatiri filmare Bellaria cu Irina4

 

No Comments

Reply