23Jun
2014
0

Autorul volumului “Parenting necondiționat” revine în România!

“Copiii au nevoie de iubirea noastră tocmai atunci când eșuează și se simt incompetenți. În acel moment nu le trebuie dezamăgirea noastră.”

(Alfie Kohn, “Parenting necondiționat”)
Fiecare dintre noi, atunci când află că va deveni părinte, se gândește la propria sa copilărie. La cum se vedeau lucrurile de la înălțimea de un metru și-un pic, la cât de tare ne durea să fim certați, judecați și amenințați de către cei mai importanți oameni din viața noastră de atunci – mama și tata.
Fiecare dintre noi se gândește la toate momentele în care, înainte să ne înțeleagă, adulții ne-au criticat și ne-au comparat cu alți copii, mai buni, mai cuminți, mai ordonați. Și fiecare dintre noi și-a propus să își crească copiii altfel, să îi sprijine și să îi iubească, chiar dacă tocmai au luat o notă mică la matematică. Sau mai ales atunci.
Dar am descoperit că acest lucru nu este ușor. Că este greu să oferi iubire necondiționată atunci când tu nu ai primit-o la momentul potrivit. Că este din cale afară de dificil să dezgropi un rezervor de răbdare pentru a găsi soluții alături de copilul tău atunci când ai fost educat în epoca lui “pentru că așa am spus eu”.
Dacă ai fost în toamna trecută la conferințele lui Alfie Kohn organizate la București de TOTUL DESPRE MAME și Asociația pentru Comunicare Non-Violentă, dacă ai citit volumul “Parenting necondiționat”, înseamnă că ți-ai găsit un sprijin de încredere pentru a duce la capăt acest proces de transformare. Alfie Kohn, autor a paisprezece titluri, cercetător în domeniul comportamentului uman, al educației și al creșterii copiilor, speaker revoluționar pe teme de parenting, a pus cap la cap studii serioase care dovedesc efectele benefice pe termen lung ale iubirii necondiționate și care arată inutilitatea folosirii sistemului de pedepse-recompense.
Vestea cea bună este că, pe 22 noiembrie 2014, Kohn revine la București pentru o nouă serie de conferințe! Trece-ți această dată în agendă și vino să îl întâlnești pe cel mai de încredere aliat al părinților și educatorilor care nu valorizează doar performanţele intelectuale şcolare, al celor care vor să cultive iubirea de învăţare pe tot parcursul vieţii, al celor care nu preţuiesc obedienţa, ci vor să dea lumii oameni asertivi, cu principii proprii solide, dar capabili de empatie şi respect faţă de cei care îi înconjoară.
Cu ocazia conferințelor “Parenting necondiționat cu Alfie Kohn” de anul acesta, Multi Media Est Publishing va lansa și “Pedepsiți de recompense” (“Punished by Rewards”), volum cu care Alfie Kohn s-a consacrat la nivel mondial.

Până atunci, poți reciti interviul acordat de Alfie Kohn platformei TOTUL DESPRE MAME sau poți revedea emisiunea Garantat 100% unde a fost invitat Kohn.
Articolul este preluat in intregime din newsletterul totuldespremame.ro primit pe 17 iunie si este redat in intregime cu acordul autorilor.
L-am citat in intregime deoarece cred ca, incepand cu celebra carte si continuand cu interviul si seminariile, alocarea resurselor pentru aprofundarea acestui subiect este una din cele mai bune investitii pe care le-ai putea face pentru viitorul copilului sau copiilor tai! Incepe cu cartea si te vei convinge. O poti achizitiona si de la noi, dar mai ales de pe magazinul site-lui totuldespremame.ro. Crestere frumoasa si sanatoasa!
Te-am putea inspira sa afli mai multe si despre
Cornulet_mov_ursuleti_detaliu set_lenjerie_3piese3 cearceaf_paturica1 perna mica caramiziu2 perna relaxare Parneting_neconditionat decupaj perna noua

No Comments

Reply