15Jan
2015
0

Alaptarea – de ce nu-si mai alapteaza mamele copiii?

“Nu am lapte!” sau “Laptele meu nu este bun!” – sunt cele mai invocate motive pentru care cei mai multi dintre bebelusi nu mai sunt alaptati.  Controversat subiect, nu-i asa?

In primul rand, stiu ca esti o mama informata, poate prea informata si stresata de bombardamentul informational mai mult sau mai putin avizat la care esti supusa inainte si dupa nastere. Si iti dau dreptate, si eu ma inscriu in acesta nesfarsita lista si, din pacate, nu am avut cu cine sa vorbesc despre asta. Primul meu copil a fost alaptat pana la 9 luni, dar nu am avut lapte suficient decat cam pentru o masa de dimineata si ceva jumatati de masura in rest. Al doilea este alptat si acum (un an si cateva luni) insa laptele este tot putin, inca de la inceput.

Si uite asa am aflat ca exista consultanti in alaptare peste tot in tara, ca exista chiar si o clinica la Bucuresti, ca se pot face cursuri pentru a deveni consultant in alaptare, ca exista grupuri de sprijin, ca poti suna oricand la un numar de telefon la care va raspunde o persoana specializata in asa ceva si ca, in fine, solutii exista, oriune ai fi!

Ce poate face un consultant in alaptare pentru tine? In primul rand trebuie sa stii ca este o persoana care a facut cursuri de specializare pentru asistarea gravidei si apoi de la nastere pana la finalul perioadei de alaptare. Se ocupa atat de asistarea atasarii corecta a copilului la san, de evaluarea transferului de lapte de la mama la copil, de problemele care apar legate de sani (ragade, mastita, abcese, infectii, dermite) si problemele legate de scaderea lactatiei mamei sau refuzul copilului de a suge la san. Ai un sprijin de nadejde de specialitate dar si emotional. Totodata asista mamele care vor sa se relacteze (sa-si restabileasca secretia lactata dupa ce aceasta a scazut sau a disparut sau chiar sa stabileasca secretia lactata la mamele care vor sa adopte un nou-nascut sau un sugar mic pe care vor sa il alapteze).

Pentru a beneficia de mai multe detalii referitor la cum poti lua legatura cu un consultant in alaptare sau cum poti deveni tu insati consultant acreditat, intra pe www.alapteaza.ro sau pe nastecumsimti.org.

alaptat_broscute_verzi_2013
perna pentru alaptare

 

Cornulet mov HelloKity 3
perna pentru sarcina si alaptare 3 in 1 Cornulet

 

 

 

 

 

No Comments

Reply