07Jan
2016
0

7 copii si o singura nastere! Septeti adica. Oare cum o fi?

Nu e usor cu un singur copil. E si mai interesant cu gemeni.

Dar cu septeti? Si un copil mai mare cu doar un an… O familei mare, cu siguranta!

septeti 2

Nascuti in 1997, septetii familiei McCaughey sunt primii care au supravietuit toti din toata istoria nasterilro de septeti din lume. 4 baieti si 3 fete: Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan si Joel. Anul trecut au implinit 18 ani.

Iti imaginezi ce provocare? Si cu toate astea, familia i-a considerat a fi un miracol si i-a inconjurat si crescut pe toti cei 8 copiii cu multa dragoste si devotament. septeti 3

Povestea lor: avand deja o fetita, cei doi soti si-au mai dorit inca un copil. Au apelat la un centru de fertilitate pentu asta insa cand au aflat ca nu e insarcinata doar cu unul sau cu doi, ci cu sapte copiii, familia a fost sfatuita sa renunte la o parte dintre copii printr-un procedeu numit “reducere selectiva”. Contrar sfaturilor primite de la toti medicii, mama a decis sa-i pastreze pe toti.

Copiii s-au nascut cu o greutate foarte mica, intre 1.13 si 1.5 kg. Doi dintre copii insa – Alexis si Nathan – s-au nascut cu o forma de paralizie cerebrala, dar, in urma unor interventii chirurgicale, starea lor a fost imbunatatita. Alaturi de ceilalti frati si ei merg la scoala si sunt sanatosi.

Uimita dar mai ales induiosata de situatia familiei McCaughey, comunitatea a creeat o fundatie care a contribuit cu resurse la crestrea si educarea lor. Familia si-a luat o casa mai mare iar copiii au primit o masa si posibilitatea de a merge gratuit la scoli. Copiii au fost de mici invatati cat este de important sa munceasca, sa faca lucruri impreuna, sa daruiasca si sa pretuiasca viata.

septeti 4

In randul al doilea, de la stanga la dreapta sunt Brandon, Alexis, Joel si Nathan. In primul rand de la dreapta la stanga sunt Kenny Sr., Kenny Jr., Kelsey, Natalie, si mama lor, Bobbie. Copiii sunt mari acum si au decis deja ce vor face in viitor:

  • Brandon se va inrola in armata dupa terminarea studiilor;
  • Alexis vrea sa fie educatoare;
  • Natalie vrea sa devina invatatoare;
  • Kenny Jr. spera la o cariera in constructii;
  • Nathan si Joel deja urmeaza cursuri pentru a deveni programatori;
  • Kelsey canta deja intr-un cor si vrea sa fie profesoara de canto.
septeti 5

Cel mai important este insa ca au crescut intr-un camin in care au invatat sa se ajute unul pe altul, sa fie in primul rand prieteni si sa se iubeasca. Mama lor spune ca e atat de trista casa de cand au plecat fiecare pe drumul lor… Pe cat de zgomotoase erau zilele in care erau toti mici, pe atat de apasatoare este linistea de acum.

Imi este greu sa ma descurc uneori cu cei doi copii ai mei, mai ales atunci cand trebuie sa-i imbrac iarna pentru a merge afara, pentru a-i strange de la joaca la masa sau pentru somn, atunci cand vor amandoi odata cate ceva total diferit dat mai ales URGENT, cand am de rezolvat ceva si am nevoie de un moment de concentrare, ca sa nu gresesc. Si cand mi-e mai greu sau sunt foarte obosita si coplesita ma gandesc la aceasta familie si la acest articol pe care m-am hotarat sa-l impart si cu voi. Sper sa va fie de folos!

 

 

 

No Comments

Reply